2021 07 04 Niels-Erik fylder 75 (Artikel fra MJA.DK)

Menighedsråds-medlem og tidligere Røde Kors-udsending

Selvom Niels-Erik Sørensen ikke betegner sig selv som specielt religiøs, synes han, at det er fantastisk, at vi har kirken at samles om
Niels-Erik Sørensen bor i Sydbyen i Silkeborg, og gennem de seneste cirka 20 år har han været medlem af Socialdemokratiet. I forbindelse med valg til både byråd og folketing er han valgtilforordnet for partiet på valgstederne i Them og Bryrup. Tidligere var Niels-Erik Sørensen også skolebestyrelsesformand på den gamle Nordre Skole i Silkeborg.

NIELS-ERIK SØRENSEN BOR I SYDBYEN I SILKEBORG, OG GENNEM DE SENESTE CIRKA 20 ÅR HAR HAN VÆRET MEDLEM AF SOCIALDEMOKRATIET. I FORBINDELSE MED VALG TIL BÅDE BYRÅD OG FOLKETING ER HAN VALGTILFORORDNET FOR PARTIET PÅ VALGSTEDERNE I THEM OG BRYRUP. TIDLIGERE VAR NIELS-ERIK SØRENSEN OGSÅ SKOLEBESTYRELSESFORMAND PÅ DEN GAMLE NORDRE SKOLE I SILKEBORG.

Han er engageret i menighedsrådet ved Mariehøj Kirke, hvor han blev valgt ind i 2012, og hvor han dermed nu sidder i sin tredje periode.

For Niels-Erik Sørensen betyder det kirkelige arbejde meget.

– Og det er ikke fordi, jeg er specielt religiøs – selv om mange tror det. Jeg synes bare, det er fantastisk at vi har en kirke, som vi alle kan benytte – en institution, hvor vi kan samles om bryllupper, begravelser og barnedåb, siger han.

Han holder også meget af højmessen, hvor man bare kan synge med på salmerne, høre evangeliet fortolket, og ikke lade sig forstyrre af andet. Mobiltelefonen lader han blive hjemme.

Tidligere har Niels-Erik Sørensen også siddet i kirkegårdsbestyrelsen for Mariehøj og Silkeborg Sogne, og han tog initiativ til oprettelsen af Regnskabskontoret i Silkeborg Provsti, hvor han er formand for bestyrelsen. Opbygningen af regnskabskontoret foretog han sideløbende med, at han var både kasserer, personaleansvarlig og havde den daglige ledelse af menighedrådet. Så det var en meget travl tid for ham.

Op til det seneste menighedsrådsvalg i Mariehøj var han også formand for valgbestyrelsen.

Officer og frivillig

Niels-Erik Sørensen tog sin realeksamen på Kornmod Realskole, og i 1966 flyttede han med sin familie til Ewaldsvej 16.

Han blev uddannet automekaniker, men efter han i 1969 var blevet indkaldt som soldat, blev det den karriere, han kom til at forfølge. Først som frivillig sergent og senere i København, hvor han gennemførte officersuddannelsen. Gennem årene arbejdede han i Beredskabsstyrelsen mange steder rundt om i landet, inden han sluttede karrieren i Herning.

Undervejs var han som Røde Kors-delegat udsendt fire gange, første gang i 1985-1986 i forbindelse med hungerkatastrofen i Etiopien, og i 1992 var han i Jugoslavien i forbindelse med borgerkrigen i landet. Efter han var kommet hjem, søgte han orlov, så han igen kunne komme dertil i 1994 i forbindelse med nødhjælpsarbejde i Kroatien og Bosnien.

– Selv om vi var Internationalt Røde Kors, blev vi udsat for både beskydning og »granatregn«, og jeg har flere gange måttet evakuere mine medarbejdere og chauffører. Heldigvis med alle uskadte, fortæller Niels-Erik Sørensen om den tid.

Tilbage til Sydbyen

Efter han var vendt tilbage til Silkeborg, købte han i 2004 huset på Ewaldsvej 16 af sin mor, Edith Sørensen, der i 2007 flyttede på plejehjem.

Som officer hedder pensionsalderen 60 år, men det syntes han nu alligevel var lidt vel tidligt, så han søgte og fik job i Bilernes Hus i Silkeborg, hvor han hver dag sammen med et hold unge sørgede for at holde værkstederne pæne og rene.

Det job bestred han i 10 år.

Niels-Erik Sørensen har to børn fra sit tidligere ægteskab og 2 børnebørn – plus 2 mere, idet hans nevøs børn kalder ham bedstefar.

Kommentarer er lukket