Besøg hos “Søens Folk”

img_56432.jpgimg_56432.jpg

Årets generalforsamling gik jeg desværre glip af. Til gengæld fik jeg en god oplevelse hos vikingerne i nord, jeg gerne vil dele med HAC´s ærede skjoldmøer og vikinger.

img_56491.jpg

Vinterbadeklubben “Søens folk” holder til ved Store Økssø i Rold Skov.Klubben råder i sæsonen over et lille hytte med en træfyret ovn. Det er ikke tilladt at bygge noget permanent ved søbreden, så de nordjyske vikinger udtænkte en kreativ løsning, der i 3. forsøg blev godkendt ved Nordjyllands Amt. Ved sæsonstart(i år 3. sæson) bygges hytten op bræt for bræt omkring en eksisterende pavillon; VUPTI en finsk sauna med bænke i 3 niveauer, ovn, skorsten osv.

img_56451.jpg

De nordjyske frænder skiftes til at tænde op i ovnen 3 gange om ugen. Den søndag morgen, min værtinde og jeg mødte op, var der allerede en herlig varme. Dejligt eftersom omklædning foregår udendørs!! De nordjyske vikinger viste sig venligtsindede, så det var ganske skønt at sidde “på bænken.” Bla. erfarede jeg en ny betydning af ordet “swinger”: når der blev smidt vand på stenene, blev dampen fordelt med et swingende håndklæde!!! Temperaturen nåede efterhånden op omkring de 100, så vi nåede at dyppe os 3 gange i søen. Søens vand er brunt, men alligevel meget rent. Den brune farve skyldes de omkringliggende tørvearealer; noget anderledes end Almindsøens klare vand, men klart et besøg værd.

img_5650.jpg

Mange hilsner

Skjoldmø Lene

Skriv et svar