En kriger vender hjem

p1030381.JPG

I sommeren 2008 var jeg en tur på Grønland, jeg havde 2 formål med min rejse. 

1.At opleve den Grønlandske natur, jeg var inde på indlandsisen vor jeg ved selvsyn kunne se at isen smelter meget hurtigere end tidligere, vi fik vist punkter i området hvor isen tidligere var nået ud til, det er lidt skræmmende, Jeg så store flokke af moskusokser, de befinder sig godt i Grønland.

Jeg fløj fra Sdr. Strømfjord til Jacobshavn, der kunne vi se hvor svært det er at vandre i Grønland, landet er fyldt med større og mindre søer af smeltevand man hele tiden skal finde rundt om og alligevel holde kursen, det der på kortet ligner en kort tur kan nemt blive rigtig lang.

I Jacobshavn ligger verdens største ismaskine i form af isfjorden, det er nogle kæmpe isbjerge der flyder ud fra den, at sejle rund imellem disse kæmper kl. 24:00 og se midnatssolen skinne på dem er et betagende syn man aldrig vil glemme, det kan være meget farligt at sejle for tæt på dem, indimellem kælver et af dem og det sender en bølge af sted på op til 8 -10 meters højde, der står skilte på land der advarer imod at opholde sig for tæt på vandet, mange har her mistet livet(druknet)

Fra Jacobshavn sejlede vi op til den store gletcher Eqy , den er 5 km. bred og fra 30 til 100 m. høj, der lyder hele tiden en underlig rumlen fra den, den bevæger sig 30 m. i døgnet, vi så ca. 12 nedfald  i de 2,5 time vi var der ,her skal man også passe på store bølger, 3 mennesker druknede ganske få dage før vi var der, de blev skyllet i vandet.

Fra Jacobshavn sejlede vi ned langs vestkysten og lagde til ved alle byerne på strækningen ned til Narsarsuaq – Egedesminde –Holsteinsborg – Sukkertoppen – Godthåb – Frederikshåb – Julianehåb – Arsuk – en sejltur på 1300 km.. 

2. I Narsarsuaq ligger mit andet formål med rejsen, nemlig at se hvor Erik d. Røde slog sig ned på Grønland.

For en del år siden, skulle jeg tage en stor beslutning, som sikkert ville ændre mit liv på væsentlige punkter, derfor opsøgte jeg en astrolog, han fortalte mig rigtig mange ting, om min familie og ikke mindst om mig selv, blandt andet fik jeg at vide , at jeg havde levet før og havde været  Eriks mest betroede mand, som sikkert mange af jer ved blev Erik dømt fredløs i 3 år på Island , han måtte før den tid forlade Norge af samme grund , det var på grund af et meget voldsomt temperament, på den tid var det sværdet der talte, hvis der opstod en tvist imellem folk.

Erik tog mod vest, fordi en tidligere havde set noget land ,han fandt et pænt grønt område og kaldte det Grønland,efter 4 år tog han tilbage til Island og beretter om det dejlige land de har fundet ude vestpå , mange ville gerne med ham tilbage og han samlet 25 skibe , uheldigvis møder de en storm og kun 14 skibe kommer helskindet frem til Grønland, hvor de bosætter sig ved Eriksfjord og kalder bygden Brattahlid.

I Brattahlid har man genopført flere huse, som man mener de har set ud på den tid ca. år 982, i bygningerne mødte vi en dame, som levende fortalte om livet den gang, hun fortalte bld.a om megen utroskab imellem Erik og hans viv Tjodhild , hun var kristen og han troede på  de nordiske guder, da jeg fortalte hende hvad astrologen havde fortalt mig kom hun i tanke om ,at en af Tjodhilds elskere havde glemt en kåbe, så hun mente jeg skulle prøve den, den passede skuu ,se selv billede.Statuen er Eriks d. Rødes Søn , Leif den lykkelige som fandt Vinlandet (Amerika )  Jeg kan varmt anbefale en tur til Grønland , men det er temmelig dyrt. GuldtappenJens  

(Stafetten byttet med Erik – nu har Erik stafetten igen)

dsc00083-1.JPG

dsc00104.JPG

p1030383.JPG

p1030363.JPG

Skriv et svar