Hvordan blev jeg så vinterbader?

Jeg er blevet bedt om at skrive lidt om, hvem jeg er og dermed, hvem det er, der nu er så heldig, at få lov at komme ind i Jeres eksklusive klub, godt nok i første omgang som aspirant men dog fuldt betalende.

Er det så en gæv viking eller en indtørret midaldrende mand født under vinterens kulde i det herrens år 1953?

Det vil overlade til de af jer, som måtte være heldige at møde mig, når jeg vil lade mit legeme nedsænke i søens friske vand mindst to gange ugentligt vinteren igennem.  Men tag ikke fejl, skindet kan bedrage, så selv om der er kommet sne på toppen, er der fortsat ild i komfuret.

Nå! men jeg hedder Carsten og er oprindeligt født og opvokset i Aalborg, men har også fristet tilværelsen i Grindsted, Roskilde, Maribo, Nykøbing, Kolding – for bare at nævne et par steder, hvor jeg kom forbi – og sidst men ikke mindst Aarhus.

Jeg har stort set altid arbejdet med penge, uden jeg af den grund har samlet til lo og lade. De seneste år har jeg jobbet i Jyske Bank, først i Aalborg og nu her i Silkeborg.

Efter – gennem det seneste halvandet år – at have set byen og jobbet lidt an, har jeg slået rod syd for byen lige op af skoven, men uden at der af den grund er langt til de mange dejlige søer vi er begunstiget af at have adgang til her på egnen.

Hvordan blev jeg så vinterbader?

Tja! Jeg begyndte for nogle år siden, at tage et havbad, når jeg havde været ude at ro fra Marselisborg Kajak Club. Det blev jeg så bidt af, at jeg ikke kunne stoppe igen, ej heller da Kong Vinter kom forbi. Så derfor blev jeg på et tidspunkt medlem af vinterbadeklubben Jomsborg i Århus, som jeg forventer fortsat at frekventere fra tid til anden, de har nemlig ikke mindre end 4 forskellige saunaer, i øvrigt med forskellige dufte heraf en helt uden.

Ellers går min sparsomme fritid med at sætte hus i stand, rydde op efter mig selv, selvpinsler på en have-låge af en cykel, der må acceptere at transportere mig de daglige 16 km banken t/r. Når jeg så endelig når hjem, kan jeg finde på at sætte noget klassisk på og finde en god bog og nyde en kop te.

Andre faktuelle oplysninger:

Bor alene – og det uden hverken hund eller kat.

Har to voksen børn, der begge frister tilværelsen på Sjælland, hvor de er under uddannelse.

Har en gammel udslidt øse af en bil, som skal holde mig ud mange år endnu

Kan lide at tage på kajaktur både med og uden oppakning

Er det nogle kalder almindelig andre måske endog lidt kedelig – men døm selv.

Skriv et svar