Om branden den 18. oktober 2018

Lokal Eyes var på stedet da det  brændte:

Link til indslag fra: TV2 Østjylland

Øvrige indslag.

MJA skrev 18/10-2018:

Vinterbadere er frustrerede over brand på søbad

 
Vinterbaderne på Vestre Søbad er godt og grundigt trætte af den påsatte brand
18. oktober 2018, 09.43

SILKEBORG Det var ellers en perfekt morgen til en kølig dukkert. Lav sol over Vestre Søbad og et eventyrligt farvespil på skoven.

Men alligevel en noget skæmmede oplevelsen for vinterbaderne torsdag morgen. Herrernes omklædningsrum er brændt ned til grunden, ligesom heller ikke kiosken står til at redde.

– Det er så ærgerligt. Vi ved godt, at det ikke er de mest moderne faciliteter, men vi kan lide dem, som de er, siger Jytte Schultz, der er kommet på Vestre Søbad i godt 20 år.

Hun står sammen med Annette Bjerregaard og herrerne, Ejlif Møller Pedersen og Steen Bank, der er fra vinterbaderklubben Den Blå Tap, og studerer brandtomten.

– Vores rum er lige præcis gået fri af branden, men brandmændene har brudt døren ind til rummet, konstaterer Ejlif Møller Pedersen.

Også han er frustreret over branden.

– Vestre Søbad er noget andet end Østre. Her er der mere fredeligt og et mere modent publikum. Vi har haft det fint med faciliteterne, og det er synd, at nogen kan finde på at sætte ild på, siger Ejlif Møller Pedersen.

MJA skrev 19/10-2018:

Politiker efter branden: Vi står i en ny situation med Vestre Søbad

 
Branden på Vestre Søbad kan betyde, at politikerne skal finde flere penge end de 400.000 kroner, der på nuværende tidspunkt er sat af til en renovering søbadet
19. oktober 2018, 14.49

SILKEBORG Det er ikke utænkeligt, at torsdagens store brand ved Vestre Søbad betyder en fremskyndelse af en større renovering af søbadet.

Det konstaterer formanden for kultur-, fritids og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Johan Brødsgaard (R).

Efter branden, hvor herrernes omklædningsrum brændte ned til grunden og kiosken blev totalskadet, er det store spørgsmål nemlig: Hvad skal der ske med det populære badested ved Almindsø?

– Det er trist med branden. Det skaber en helt ny situation for Vestre Søbad, som på sigt stod over for en renovering. Nu skal vi have et overblik og finde ud af, hvor slemt det står til, siger Johan Brødsgaard.

Der er lagt en plan for Østre Søbad, hvor politikerne i Silkeborg Kommune har afsat ca. otte millioner kroner til en kraftig opgradering af faciliteterne med både sauna og to store omklædningsrum, som efter planen skal stå klar til sommeren 2019.

Til gengæld er i samme ombæring blot afsat 400.000 kroner i det kommunale budget til Vestre Søbad.

Men nu er herrernes omklædningsrum brændt ned og kiosken totalskadet. Til gengæld er vinterbadeklubben »Den Blå Taps« rum uskadt, ligesom heller ikke damernes omklædningsrum er ramt af branden.

– For 400.000 kroner var det ikke planen, at der skulle bygges nye bygninger på Vestre Søbad. Men umiddelbart tænker jeg heller ikke, det giver mening kun at bygge et nyt omklædningsrum til herrerne. På sigt var der behov for en renovering af Vestre Søbad, og så må vi kigge på, om det skal ske nu på grund af branden. Det skal jeg blandt andet have drøftet med de øvrige medlemmer i udvalget. I første omgang skal jeg på mandag have et møde med administrationen, og så bliver jeg formentlig klogere på, hvor slemt det står til, siger Johan Brødsgaard.

Skriv et svar