Vikingemad og drikke

Kære Vikinger , Skjoldmøer og aspiranter

Sæsonen lakker mod enden og vandet er ved at blive for varmt.
Hvad skal vikingerne så bedrive på deres skovtur?

En mulighed er at samle blade , urter , frugter m.m. og gå hjem og lave ægte vikingemad, selvfølgelig helst over bål.

Her er nogle forslag.

Bøgebladsdolmere
80 store bøgeblade
30 g smør
3 spsk hakket løg
2 spsk olie
200 g svampe ( brug evt de tørrede som I samlede i efteråret)
2 spsk hakkede syreblade
1 æg
4 spsk tørt brød , revet/hakket

Smørret smeltes og bøgebladene vendes i, til de har skiftet farve.
Løgene svitses og de meget finthakkede svampe svitses med.
Syreblade, æg og brød røres i.
Nu kommer det svære:
3 bøgeblade lægges, så de lapper ind over hinanden, derpå lægges 2 tsk af fyldet og de rulles sammen.
Lægges i et smurt ovnfast fad som bages ved 200 gr. i15 min.
Det sidste er ikke særligt vikingeagtigt, men er nok svært at styre over et bål.

Hertil skal I selvfølgelig have noget brød

Fladbrød med 3 slags mel
5 store håndfulde groft hvedemel, bygmel og rugmel
½ valle/vand
salt
frø fra brændenælder, vejbred eller hakkede nødder

Mel og væske blandes. Skal hverken være for klistret eller for tør.
Dejen hviler i 30-60 min og rulles til bordtennisbolde store kugler, der trykkes flade.
Bages på en jernplade/ pande over bål. Hold øje med dem!

I vores klub har vi forkærlighed før mjød, men jeg synes I skal prøve alternativet

Urtedrik
Man kommer blade i kogende vand og lader det koge et par minutter selvfølgelig på bålet
Gode drikke fås af unge blade fra:
Brændenælder, Mynte og Hvidtjørn
Desuden kan der bruges blomster fra Hyld, Røllike, Lind og Kamille
Jeg glæder mig til at høre om I tager udfordringen op, måske skal vi overveje at ændre menuen til generalforsamlingen til noget mere autentisk mad.

Anna Sonne

Hermed giver jeg stafetten videre til Erik Preisler

Skriv et svar